Pažitka
Název:

Vepřová panenka "Argentina"


Vepřová panenka "Argentina"


Ingredience:
vepřová panenka dle počtu strávníků
koření Argentina špetka
barevný pepř špetka
olej trochu
Salát:
ledový salát dle potřeby
červená nebo jiná barevná paprika1/2 ks
rajče2 ks
sůl špetka
barevný pepř špetka
sojová omáčka dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Panenka je úžasné a moc dobré masíčko, tak proč ho kazit složitou úpravou? Jak se říká: „V jednoduchosti je krása.“

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné válečky. Každý váleček potřeme olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením Argentina. Zabalíme do alobalu a necháme v ledničce nějakou dobu odležet. Poté na pánvi zprudka opečeme ze všech stran, přendáme na plech na pečící papír nebo alobal a dáme do trouby na cca 10-12 minut. Upečenou panenku necháme zabalenou v alobalu 10 minut odležet.

Jako přílohu jsem volila ledový salát s paprikou a rajčaty, mírně osolený, opepřený opět čerstvě mletým barevným pepřem a lehounce zakápnutý sojovou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno