Ingredience: | |
tuk | dle potřeby |
vepřová panenka (výška cca 1,5 cm) | 6 plátků |
Rulandské šedé 2011 | 2 dcl |
hořčice polotučná s fruktózou NATURAL | dle chuti |
pepř čtyř barev | dle chuti |
sůl | dle chuti |
brambory | dle potřeby |
větší cibule | 1 ks |
Většinou se snažím vařit jídla pro všechny jenže tentokrát byla chuť na něco trošku ostřejšího a to do jídelníčku dvouleťáčka nepatří. Pro našeho malého jedlíka jsem měla navařeno z předchozího dne a tak jsem se mohla pustit do přípravy této dobrůtky.
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky osolíme, opepříme, zmáčkneme dlaní, lehce potřeme z obou stran hořčicí a necháme krátce stranou. Na tuku opečeme maso z obou stran, podlijeme vínem a přidáme hořčici. Mnou použitá hořčice je velmi výrazná, dala jsem pouze lžičku. Krátce povaříme, zredukujeme na požadovanou hustotu, víno se postupně odvaří a omáčka zhoustne. V případě potřeby dochutíme pepřem.
Podáváme se šťouchanými bramborami. Brambory očistíme, dáme vařit. Orestujeme si na tuku cibuli, uvařené brambory rozmačkáme a přidáme orestovanou cibuli a zamícháme.
Podrobné info: