vepřová panenka | |
žampiony | pár |
žlutá paprika | 2 ks |
rozmarýn | 1 větvička |
listová petržel | hrstka |
šalotka | 1 ks |
máslo | kousek |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
smetana | trocha |
Ingredience: |
Tento recept musí nadchnout všechny milovníky mas a pečené zeleniny.
Papriky zbavíme jadýrek a nakrájíme na větší kusy. Na olivovém oleji rychle opečeme, aby byla slupka téměř spálená, a vložíme do sáčku. Papriky se zapaří a slupka povolí. Nožem oškrábeme spařenou slupku, posypeme nadrobno nasekanou listovou petrželí a necháme chvíli v rozehřáté troubě, aby nám paprika hezky změkla.
Nakrájíme hlavičky krémových žampionů na menší kousky a orestujeme na pánvi. Jakmile nám hezky zezlatoví, přilijeme zeleninový vývar a chvíli povaříme. V závěru přilijeme trochu smetany a kostku vychlazeného másla. Dochutíme solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem.
Panenku osolíme, opepříme a spolu se snítkem rozmarýnu grilujeme na pánvi, dokud se nám krásně nezatáhne. Odhadnout propečení u špalku z panenky není úplně snadné. Máte-li strach, aby nebyla uvnitř příliš syrová, dejte ji na 10 minut do trouby asi na 180°C.
www.facebook.com/RegionNaTaliri
Podrobné info: