Pažitka
Název:

Vepřová panenka na lůžku z pečených paprik


Vepřová panenka na lůžku z pečených paprik


Ingredience:
vepřová panenka
žampiony pár
žlutá paprika2 ks
rozmarýn1 větvička
listová petržel hrstka
šalotka1 ks
máslo kousek
pepř špetka
sůl špetka
smetana trocha
Ingredience:
Postup přípravy:

Tento recept musí nadchnout všechny milovníky mas a pečené zeleniny.

Papriky zbavíme jadýrek a nakrájíme na větší kusy. Na olivovém oleji rychle opečeme, aby byla slupka téměř spálená, a vložíme do sáčku. Papriky se zapaří a slupka povolí. Nožem oškrábeme spařenou slupku, posypeme nadrobno nasekanou listovou petrželí a necháme chvíli v rozehřáté troubě, aby nám paprika hezky změkla.

Nakrájíme hlavičky krémových žampionů na menší kousky a orestujeme na pánvi. Jakmile nám hezky zezlatoví, přilijeme zeleninový vývar a chvíli povaříme. V závěru přilijeme trochu smetany a kostku vychlazeného másla. Dochutíme solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem.

Panenku osolíme, opepříme a spolu se snítkem rozmarýnu grilujeme na pánvi, dokud se nám krásně nezatáhne. Odhadnout propečení u špalku z panenky není úplně snadné. Máte-li strach, aby nebyla uvnitř příliš syrová, dejte ji na 10 minut do trouby asi na 180°C.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno