Pažitka
Název:

Vepřová panenka na sečuánském pepři


Vepřová panenka na sečuánském pepři


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka1 ks
sůl špetka
sečuánský pepř špetka
worcester2 lžíce
olej100 ml
žampiony4 ks
jablko2 ks
brambory dle potřeby
petrželka dl chuti
máslo kouek
Postup přípravy:

Poslední dobou jsme si oblíbila vepřovou panenku, protože není moc teď čas vyvařovat a přijde mi to super kompromis, jak vykouzlit rychlou a dobrou večeři.

Maso osolíme, opepříme, pokapeme trochu worcestrovou omáčkou a olejem. Takto necháme pár hodin odpočinout. Pak maso vyjmeme a rozpálíme pár kapek oleje na pánvi, kde panenku orestujeme ze všech stran aspoň 3 minuty. Pak ji zabalíme do alobalu a dopečeme 15 minut na 200°C. Kdo chce růžovější, stačí 10 minut. Na pánvi do výpeku dáme kousek másla a přidáme pokrájený žampiony a jablka na plátky. Orestujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme lehce vodou. Brambory jsme si uvařily ve slupce a poté horké obalili v rozpuštěném másle s petrželkou. Po upečené panenku necháme stát ještě pár minutek a pak můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno