Ingredience: | |
vepřová panenka | 200 g |
koření | dle chuti |
vařené brambory | 200 g |
slanina | dle potřeby |
jarní cibulka | 1 ks |
cibule | 1/2 ks |
smetana | 1 dl |
máslo | 1 lžíce |
Už jste slyšeli o vaření ve vakuu? To je vaření v sáčcích za nepřítomnosti vzduchu ve vodní lázni nebo můžete použít speciální hrnce. Udržíte nejen vitamíny, tak i šťavnatost masa.
Panenku očistíme, osolíme, okořeníme a zavakuujeme do umělohmotného speciálního sáčku.
Vaříme ve vodní lázni 3h na 61 stupňů. Poté jí opečeme krátce na pánvi ze všech stran, okořeníme a dochutíme dle libosti.
Na rozpálené pánvi se sádlem osmažíme slaninu s cibulí, do které poté vložíme brambory s čerstvou jarní cibulkou, máslem, smetanou a jemně rozšťoucháme.
Doboru chuť!
Podrobné info: