Ingredience: | |
vepřová panenka | 600 g |
bazalkové pesto | 1 lžíce |
slanina | 8 plátků |
smetana 33% | 1 kelímek |
steakové koření | dle chuti |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Krásnou sluníčkovou neděli všem! Trochu vás tady v poslední době zanedbávám, omlouvám se, ale jsem lehce ve skluzu. Tak copak jste měli dobrého k nedělnímu obědu? U nás byla vepřová panenka ve slaninové košilce a byla to mňamka. A tady receptík pro vás...
Vepřovou panenku naporcujeme na 4 válečky, které posypeme solí a pepřem a zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi na rozpáleném oleji. Na prkénko (nebo rovnou do pekáče) si vedle sebe vyskládáme plátky slaniny, vyjmeme válečky a položíme na slaninu. Poté jednotlivé válečky pomažeme bazalkovým pestem a slaninu kolem nich omotáme. Přendáme do pekáče a pečeme 20 min v troubě vyhřáté na 200°C.
Do výpeku na pánvi nalijeme smetanu, posypeme steakovým kořením a za stálého míchání vaříme, dokud nemá omáčka požadovanou hustotu. Servírovat můžeme s hranolkami, americkým bramborem, ale i kroketami.