Ingredience: | |
vepřová panenka | 250 g |
anglická slanina | 4 plátky |
cuketa | 4 plátky |
větší brambory | 4 ks |
zelená paprika | 1 ks |
větší mrkev | 1 ks |
cibule | 1 ks |
žampiony | 6 ks |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
čerstvý tymián | dle chuti |
Zase ta panenka… Je to lehký, ale i vydatný oběd, na kterém si pochutná celá rodina, ovšem chroničtí "dietáři" by anglickou slaninu měli nechat na talíři.
Špalíčky panenky potřeme olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, čerstvým barevným pepřem a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Poté ji zprudka opečeme z obou stran na pánvi, aby se zatáhla, vyjmeme na talíř, přikryjeme a necháme chvíli odpočinout. Do výpeku dáme cibuli, papriku, mrkev, žampiony, orestujeme, ovoníme lístky tymiánu, přidáme do pánve odložené kousky panenky, které obalíme plátky slaniny a cukety a společně ještě chvíli opékáme. Podáváme s plátky brambor, pečenými na sucho v troubě a jogurtovo - česnekovým dipem.
Podrobné info: