Pažitka
Název:

Vepřová panenka ve slaninovo-cuketovém kabátku s grilovanou zeleninou a bramborovými dukátky


Vepřová panenka ve slaninovo-cuketovém kabátku s grilovanou zeleninou a bramborovými dukátky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka250 g
anglická slanina4 plátky
cuketa4 plátky
větší brambory4 ks
zelená paprika1 ks
větší mrkev1 ks
cibule1 ks
žampiony6 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
čerstvý tymián dle chuti
Postup přípravy:

Zase ta panenka… Je to lehký, ale i vydatný oběd, na kterém si pochutná celá rodina, ovšem chroničtí "dietáři" by anglickou slaninu měli nechat na talíři.

Špalíčky panenky potřeme olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, čerstvým barevným pepřem a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Poté ji zprudka opečeme z obou stran na pánvi, aby se zatáhla, vyjmeme na talíř, přikryjeme a necháme chvíli odpočinout. Do výpeku dáme cibuli, papriku, mrkev, žampiony, orestujeme, ovoníme lístky tymiánu, přidáme do pánve odložené kousky panenky, které obalíme plátky slaniny a cukety a společně ještě chvíli opékáme. Podáváme s plátky brambor, pečenými na sucho v troubě a jogurtovo - česnekovým dipem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno