Ingredience: | |
vepřová plec | 1 kg |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
velká cibule nakrájená na hrubo | 1 ks |
máslo + oříšek na orestování hub | 70 g |
krupicový cukr | 1/2 lžíce |
červené víno | 2 dcl |
balzamikový krém | 2 lžíce |
hřebíček | 2 ks |
skořicový kůra | kousek |
jalovec | 2 kuličky |
bobkový list | 1 ks |
batáty | 800 g |
brambory typ B | 200 g |
vejce | 1 ks |
hladká mouka | 500 g |
sůl | dle chuti |
větší hřib nakrájené na plátky | 2 - 3 ks |
Troubu zapněte na 180°C. Maso svažte provázkem, nasolte ze všech stran a také opepřete. Cibuli zpěňte na másle společně s kořením. Podlijte ji vínem, přidejte cukr, balzamikový krém a přendejte do pekáčku.
Do takto připravené omáčky vložte maso, přikryjte poklicí a 1,5 hodiny pečte.
Batáty a brambory uvařte tzv. na loupačku a nechte zchladnout. Oloupejte a nastrouhejte nebo prolisujte najemno. Přidejte vejce, mouku a posolte. Vypracujte hladké, nelepivé těsto. Maso vyjměte z pekáče, zabalte do alobalu a nechte odpočívat.
Na pánvi rozpusťte oříšek másla a orestujte nakrájené houby. Když změknou, přelijte přecezený výpek a zredukujte. Dochuťte solí, pepřem.
Z bramborového těsta vykrajujte lžičkou stejně velké hromádky, uválejte je do kuliček a nakonec lehce zmáčkněte vidličkou. Vařte ve vroucí osolené vodě 2 minuty.
Maso nakrájejte na plátky, servírujte s gnocchi přelité houbovou omáčkou.
Dobrou chuť!
Podrobné info: