Ingredience: | |
vepřová plec | 800 g |
očištěná cuketa | 400 g |
pórek | 200 g |
vývar | 300 ml |
rajčatová šťáva | 200 ml |
cibule | 3 ks |
česnek | 6 stroužků |
sádlo | 3 lžíce |
sladká mletá paprika | 2 lžíce |
červená paprika (nemusí být) | 1/2 ks |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Letos byla bohatá úroda cuket a ještě má nějaké uskladněné. Máme je rádi všude tam, kde to jen trochu jde.
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Část pórku odebereme na posypání hotového pokrmu.
Do papiňáku na rozehřáté sádlo dáme do zlatavé barvy osmažit cibuli. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Zasypeme paprikou, přidáme česnek, rychle promícháme a zalijeme vývarem a rajčatovou šťávou. Přidáme cuketu a pórek, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, maso vyjmeme bokem a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vrátíme nazpět, podle potřeby dochutíme a přidáme na tenké nudličky nakrájenou papriku. Necháme vařit ještě 5 minut bez pokličky a můžeme podávat.
Každou porci posypeme nakrájeným pórkem. Na přílohu se hodí pečivo, knedlíky, rýže.
Podrobné info: