Pažitka
Název:

Vepřová plec na cuketě a pórku z papiňáku


Vepřová plec na cuketě a pórku z papiňáku


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec800 g
očištěná cuketa400 g
pórek200 g
vývar300 ml
rajčatová šťáva200 ml
cibule3 ks
česnek6 stroužků
sádlo3 lžíce
sladká mletá paprika2 lžíce
červená paprika (nemusí být)1/2 ks
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Letos byla bohatá úroda cuket a ještě má nějaké uskladněné. Máme je rádi všude tam, kde to jen trochu jde.

Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Část pórku odebereme na posypání hotového pokrmu.

Do papiňáku na rozehřáté sádlo dáme do zlatavé barvy osmažit cibuli. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Zasypeme paprikou, přidáme česnek, rychle promícháme a zalijeme vývarem a rajčatovou šťávou. Přidáme cuketu a pórek, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.

Po ochlazení hrnec otevřeme, maso vyjmeme bokem a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vrátíme nazpět, podle potřeby dochutíme a přidáme na tenké nudličky nakrájenou papriku. Necháme vařit ještě 5 minut bez pokličky a můžeme podávat.

Každou porci posypeme nakrájeným pórkem. Na přílohu se hodí pečivo, knedlíky, rýže.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno