Pažitka
Název:

Vepřová plec na medové hořčici


Vepřová plec na medové hořčici


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec vcelku1 kg
vepřové sádlo3 lžíce
celý kmín2 lžičky
velká cibule3 ks
česnek7 stroužků
vývar nebo voda350 ml
medovo-hořčičná omáčka100 ml
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
vepřové sádlo120 g
Postup přípravy:

Chcete trošku jinou chuť pečeného masa? Zkuste do základu přidat medovo-hořčičnou omáčku.

Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř.

V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plamenu 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu). 

Troubu rozehřejeme na 190°C. Maso z hrnce vyndáme, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou.

Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno