Pažitka
Název:

Vepřová roláda s oravskou slaninou


Vepřová roláda s oravskou slaninou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně750 g
oravská slanina15-20 dlouhých plátků
sůl1 hrstička
pepř1 hrstička
tymián1 hrstička
oregano1 hrstička
olivový olej2-4 lžíce
sádlo1 lžíce
velká cibule1 ks
hladká mouka1 lžička
máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Dnes jsem si pro vás připravila recept na vepřovou roládu, která se při dostatečně dlouhém pečení, krásně rozpadá a má výbornou chuť!

Vepřovou pečení ostrým nožem rozřízneme na plát.
Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.
Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme potravinářským provázkem.

Na prkénko dáme 1 lžíci nasekaného čerstvého tymiánu, lžíci rozmarýnu a lžíci oregána.
Pokud nemáme čerstvé, použijeme sušené.
Přidáme trochu olivového oleje a promícháme.
V této směsi obalíme roládu a položíme ji do pekáčku nebo do remosky.

Přidáme sádlo, na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek.
Pečeme na 190 st. přikryté. Pečeme asi 1 -1 a půl hodiny a během pečení obrátíme a podlijeme vodou.
Měkkou roládu vyjmeme, přikryjeme a necháme odpočinout.
Zatím vysmahneme výpek a seškrábneme vše připečené. malinko poprášíme hladkou moukou a mícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme.
Přecedíme a vložíme lžičku másla.
Pokud je potřeba dochutíme šťávu solí.

Servírujeme s bramborovou kaší sypanou čerstvou pažitkou. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno