žebra | 1000 g |
česnek | 4 stroužky |
sojová omáčka | 0,05 ml |
třtinový cukr | 1 lžíce |
sůl | 1 lžíce |
drcená rajčata | 0,4 ml |
olivový olej | 5 lžic |
tymián nebo bazalka, rozmarýn | hrstka |
thajská omáčka | 0,2 ml |
uzená slanina | 0,05 g |
portské víno | 0,05 ml |
Ingredience: |
Takové vynikající pečínky se u nás ve škole vaření pečou velmi často. Příprava mas je oblíbená nejen mezi pány, ale i nejedna manželka chce svou drahou polovičku ohromit podobnou delikatesou.
Vepřová žebra osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Dáme na 1h do trouby pod alobal na 160°C.
Z ingrediencí jako jsou třtinový cukr, olivový olej, uzená slanina, bylinky, thajská omáčka, portské a drcená rajčata uděláme marinádu. Po hodince pečení přelijeme žebírka marinádou z obou stran a pečeme cca 1h na 180°C. Občas se žebírka potřou marinádou a nechají se péct do zlatavé barvy. Doporučená příloha domácí chleba, pečené brambory s bylinkami.
Doboru chuť!