Karbanátky: | |
mleté maso | 500 g |
červená čočka | 4 - 5 lžic |
celá sušená rajčata | 3 ks |
česnek | 1 - 2 stroužky |
majoránka | 1 lžička |
drcený kmín | 1 lžička |
vejce | 1 ks |
instantní jáhlové vločky | malá hrstka |
sůl | dle chuti |
Kaše: | |
brambory | 6 ks |
parmazán | 40 - 50 g |
máslo | oříšek |
mléko | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
drcený kmín | 1 lžička |
Další chutný recept, který si určitě oblíbíte. K čočce všeobecně máme my Češi blízko. Červená čočka je první luštěnina, kterou maminky přidávají do jídelníčku dětí. Oficiálně od ukončeného osmého měsíce. Doporučuje se při diabetu nebo redukční dietě. Prostě je to super surovina!
Všechny ingredience řádně prohněteme v dostatečně velké misce, uděláme kuličky a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Cca 20 minut.
Když je maso v troubě, dáme si vařit oloupané brambory se solí a drceným kmínem. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme. Brambory rozšleháme s ohřátým mlékem, oříškem másla a parmazánem na kaši.