Pažitka
Název:

Vepřové kostky, dušená zelenina na másle a brambor


Vepřové kostky, dušená zelenina na másle a brambor


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta600 g
hladká mouka1 - 2 lžíce
máslo dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hrášek dle potřeby
kukuřice dle potřeby
bramboryy dle potřeby
petrželka nebo pažitka dle chuti
Postup přípravy:

U nás vítáme jaro - stejně tak jako na zahrádce, tak i doma na talíři máme rádi veselé jarní, sluníčkové barvy. Je to velmi rychlé, jednoduché a přesto tááák dobré! Přeji hezký den všem.

Vepřové kostky osolíme a opepříme. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém kostky orestujeme a poté zaprášíme moukou, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka. Poté již jen dochutíme solí a pepřem.

Mezitím co se nám dusí vepřové kostky, si připravíme zeleninu. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na něj hrášek a kukuřici, osolíme, podlijeme trochu vodou, přidáme i špetku cukru, přiklopme pokličkou a dusíme do měkka. Podáváme s uvařeným bramborem, zakápnutý máslem a posypaným petrželkou nebo pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno