Pažitka
Název:

Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci


Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec800 g
rajčatové pyré400 ml
prolisovaný česnek4 stroužky
sůl1/2 lžičky
mletý pepř1/4 lžičky
nastrouhaná citronová kůra1 lžička
zakysaná smetana nebo jogurt2 lžíce
nakrájené zelené bylinky2 lžíce
Postup přípravy:

Nemám ráda extrémy, ale v kuchyni mi nevadí.
Ráda střídám rychlé vaření v papiňáku s pomalým vařením v pomalém hrnci.

Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme je do kameninové nádoby pomalého hrnce. 
Posypeme solí, pepřem, česnekem a citronovou kůrou a rukama hezky promícháme. 
Přidáme rajčatové pyré, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4hodiny.
Poté do hrnce přidáme smetanu, nebo jogurt, zelenou nať, promícháme a necháme 5minut prohřát.
Na přílohu se hodí různé těstoviny, rýže, nebo noky.

Rajčatové pyré mám své domácí. Je husté a ochucené skořicí, hřebíčkem a rozmarýnkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno