Ingredience: | |
vepřová plec | 800 g |
rajčatové pyré | 400 ml |
prolisovaný česnek | 4 stroužky |
sůl | 1/2 lžičky |
mletý pepř | 1/4 lžičky |
nastrouhaná citronová kůra | 1 lžička |
zakysaná smetana nebo jogurt | 2 lžíce |
nakrájené zelené bylinky | 2 lžíce |
Nemám ráda extrémy, ale v kuchyni mi nevadí.
Ráda střídám rychlé vaření v papiňáku s pomalým vařením v pomalém hrnci.
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme je do kameninové nádoby pomalého hrnce.
Posypeme solí, pepřem, česnekem a citronovou kůrou a rukama hezky promícháme.
Přidáme rajčatové pyré, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4hodiny.
Poté do hrnce přidáme smetanu, nebo jogurt, zelenou nať, promícháme a necháme 5minut prohřát.
Na přílohu se hodí různé těstoviny, rýže, nebo noky.
Rajčatové pyré mám své domácí. Je husté a ochucené skořicí, hřebíčkem a rozmarýnkou.
Podrobné info: