Pažitka
Název:

Vepřové kostky na kmíně, rýže


Vepřové kostky na kmíně, rýže


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec600 g
velká cibule3 ks
hladká mouka1 - 2 lžíce
mletý kmín dle chuti
vývar dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Pečená rýže:
dlouhozrnná rýže2 hrnky
voda4 hrnky
olej2 - 3 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tohle obyčejné jídlo milují naše děti a chutnalo i na TV Paprika CzSk. Kdo nestihl v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, tak tady je receptík.

Cibuli nakrájíme na jemno a usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.

Rýže pečená v troubě

Rýži propláchneme v hrnci, přidáme vodu, olej a osolíme. Přiklopíme poklicí a pečeme v předehřáté https://www.vestavne-spotrebice.cz/vestavne-samostatne-trouby/filtr-znacka-electrolux,aeg,/0/0/0/0/0/ na 200 °C cca 30-35 minut.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno