Pažitka
Název:

Vepřové kostky na zelenině


Vepřové kostky na zelenině


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta600 g
střední cibule2 ks
hladká mouka1 - 2 lžíce
vývar (bujón) dle potřeby
větší mrkev3 ks
petržel2 ks
celer kousek
bobkový list dle chuti
nové koření dle chuti
tymián dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Omáčky jako takové u nás frčí především tmavé, ale tato omáčka se zeleninou dětem také chutná  - asi proto, že se více soustředí na tu zeleninu, než na barvu omáčky. A protože každý u nás doma preferuje jiný druh knedlíků, tak byly na výběr dva druhy - karlovarský a bramborový. 

Do hrnce dáme trochu oleje a 2 na jemno nakrájené cibule, které necháme zesklovatět. Vepřové maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a orestujeme na cibuli, aby se maso zatáhlo.

Pak zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a do čajového sítka vložíme koření (bobkový list, nové koření i tymián), poté vše necháme podusit. Když je zelenina poloměkká, tak omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno