Pažitka
Název:

Vepřové kostky se sušenými rajčaty a řapíkatým celerem s bramborovými dukátky


Vepřové kostky se sušenými rajčaty a řapíkatým celerem s bramborovými dukátky


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso300 g
cibule1 ks
brambory6 ks
celer4 řapíky
sušená rajčata1/2 skleničky
vývar500 ml
řepkový olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
mletá uzená paprika dle chuti
sušený rozmarýn dle chuti
Postup přípravy:

I česká klasika, jako je maso s "UHO", se dá připravit dietně a chutně v mnoha variacích dle přidané zeleniny.

Vepřové maso nakrájíme na kousky, promícháme se solí, pepřem a mletou uzenou paprikou. Na trošce řepkového oleje zpěníme cibulku, přidáme okořeněné kousky masa, které zprudka orestujeme. Přihodíme kousky řapíkatého celeru a sušených rajčat, zalijeme vývarem (horkou vodou) a cca 30 minut dusíme. Podle potřeby zahustíme hraškou. Brambory nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, posypeme sušeným rozmarýnem a pečeme v troubě na pečícím papíře na 180 stupňů asi 20 minut dle velikosti plátků brambor.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno