Ingredience: | |
kotlety bez kosti | 4 ks |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
hořčice | dle chuti |
bylinky (tymián, šalvěj rozmarýn) | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
velká cibule | 1 ks |
sušená rajčata bez oleje | 3 ks |
voda | dle potřeby |
Již dlouho jsem neměla salsu k masu a tak jsem ji zkusila z lilku a oliv a byla výborná. Opravdu se k masu skvěle hodí.
Vepřové maso kuchyňsky upravíme. Posypeme hrubou solí, bylinkami a potřeme olivovým olejem s naloženým česnekem. Posypeme nasekanými drcenými sušenými rajčátky. Dáme do chladu na 2 hodiny. Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat bujon nebo masox. Ale stačí maso rozvonět bylinkami. Když maso již pěkně červená, posypeme hustě cibulí a ještě trochou sušených rajčátek a zase přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv. Nebo s kaší.
Podrobné info: