Pažitka
Název:

Vepřové kotlety na hořčici a bylinkách


Vepřové kotlety na hořčici a bylinkách


Ingredience:
Ingredience:
kotlety bez kosti4 ks
hrubozrnná sůl dle chuti
hořčice dle chuti
bylinky (tymián, šalvěj rozmarýn) dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
velká cibule1 ks
sušená rajčata bez oleje3 ks
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Již dlouho jsem neměla salsu k masu a tak jsem ji zkusila z lilku a oliv a byla výborná. Opravdu se k masu skvěle hodí.

Vepřové maso kuchyňsky upravíme. Posypeme hrubou solí, bylinkami a potřeme olivovým olejem s naloženým česnekem. Posypeme nasekanými drcenými sušenými rajčátky. Dáme do chladu na 2 hodiny. Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat bujon nebo masox. Ale stačí maso rozvonět bylinkami. Když maso již pěkně červená, posypeme hustě cibulí a ještě trochou sušených rajčátek a zase přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv. Nebo s kaší. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno