Ingredience: | |
kotleta bez kosti | 4 ks |
houby | 200 g |
pálivá špičatá zelená paprika | 1 ks |
cibule | 1 ks |
větší rajčata | 2 ks |
pikantní paprika | 1 lžička |
drcený kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
sojová omáčka | 1 lžička |
worcester | 1 lžička |
vývar nebo voda | dle potřeby |
nasekané bylinky (petrželka a libeček) | dle chuti |
hladká mouka | na zahuštění |
Maso s paprikami, rajčaty a houbami chutná vždy skvěle a doma si jej často připravujeme.
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a bohatě obalíme v nasekaných bylinkách. Takto necháme maso nejméně hodinu odpočívat. V pečící nádobě zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ze všech stran restovat plátky připraveného masa. Když maso pustí šťávu, zalijeme vývarem nebo vodou.
Pečící nádobu s masem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem. Když je maso měkčí, přidáme dusit i pokrájenou pálivou papriku a pokrájená rajčata. Nakonec k masu a zelenině vložíme plátky hub (houby můžeme podusit i na pánvi a pak až přidat nakonec k masu). Dochutíme sojovou omáčkou a worcesterem. Ke konci pečení smícháme 150 ml vývaru s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s knedlíkem, nebo například rýží či bramborem.
Podrobné info: