Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
vepřové maso | 200 g |
mrkev | 3 ks |
mal petržel | 1 ks |
nastrouhaný zázvor | 1/2 lžičky |
kurkuma | na špičku lžičky |
pórek | 30 g |
rýžovo-kokosové mléko | pár ližic |
jáhly | dle potřeby |
mletý kmín | dle chuti |
mořská sůl | dle chuti |
voda | dle potřeby |
Už nějakou chvíli si pohrávám se zázvorem a nedávno jsem koupila i kurkumu a kombinace chutí mě mile překvapila. Náš malý má masové období a všude hledá maso, takže tento oběd byl sázkou na jistotu a musím říct, že kurkuma a zázvor celému jídlu dala úplně jiný rozměr.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a orestujeme je na Ghí, osolíme, pokmínujeme, přidáme najemno nakrájenou mrkev, petržel, orestujeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny a masa, v případě potřeby podlijeme vodou, nakonec přidáme najemno nastrouhaný zázvor, kurkumu a pórek, pár lžic rostlinného mléka a krátce prohřejeme, podáváme s jáhličkami.
Podrobné info: