Pažitka
Název:

Vepřové maso na kořenové zelenině se zázvorem, pórkem a rýžovokosovým mlékem


Vepřové maso na kořenové zelenině se zázvorem, pórkem a rýžovokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
vepřové maso200 g
mrkev3 ks
mal petržel1 ks
nastrouhaný zázvor1/2 lžičky
kurkuma na špičku lžičky
pórek30 g
rýžovo-kokosové mléko pár ližic
jáhly dle potřeby
mletý kmín dle chuti
mořská sůl dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Už nějakou chvíli si pohrávám se zázvorem a nedávno jsem koupila i kurkumu a kombinace chutí mě mile překvapila. Náš malý má masové období a všude hledá maso, takže tento oběd byl sázkou na jistotu a musím říct, že kurkuma a zázvor celému jídlu dala úplně jiný rozměr.

Vepřové maso nakrájíme na kostičky a orestujeme je na Ghí, osolíme, pokmínujeme, přidáme najemno nakrájenou mrkev, petržel, orestujeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny a masa, v případě potřeby podlijeme vodou, nakonec přidáme najemno nastrouhaný zázvor, kurkumu a pórek, pár lžic rostlinného mléka a krátce prohřejeme, podáváme s jáhličkami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno