Pažitka
Název:

Vepřové maso pečené ve smetaně


Vepřové maso pečené ve smetaně


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso / kotleta600 g
smetana200-300 g
mletá paprika1-2 lžičky
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Tohle jídlo připravuju už hodně dlouho a recept mám od své švagrové Petry. Recept je jednoduchý, poměrně bezpracný, výsledek chuťově výborný. Má jen jednu špatnou vlastnost - tahle úprava masa není příliš vzhledná a celé je to takové nefotogenické. Takže se nenechte zmást, jídlo chutná líp než vypadá.

Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.

Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.

Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.

Podáváme s vařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno