Ingredience: | |
libové vepřové maso (váleček, kotleta, kýta) | 600 g |
smetana ke šlehání (31%) | 200 - 300 ml |
mletá sladká paprika | 1 2 lžičky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Tohle jídlo připravuju už hodně dlouho a recept mám od své švagrové Petry. Recept je jednoduchý, poměrně bezpracný, výsledek chuťově výborný. Má jen jednu špatnou vlastnost - tahle úprava masa není příliš vzhledná a celé je to takové nefotogenické. Takže se nenechte zmást, jídlo chutná líp než vypadá.
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
Pekáček přikryjeme víkem (stačí i alobal, který dobře připevníme) a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
Podáváme s vařeným bramborem.
Podrobné info: