Ingredience: | |
vepřová panenka | 600 g |
brambory | 6 ks |
čerstvý fenykl | 2 ks |
smetana na šlehání | 2 dcl |
máslo | 20 g |
citronová šťáva | 1 lžíce |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Netradiční kombinace vepřové panenky a fenyklu vás uchvátí.
Panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentína a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme uležet v chladu.
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na závěr přidáme trošku koření "bylinkové máslo".
Medailonky zprudka opečeme z obou stran, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.
Podrobné info: