Ingredience: | |
vepřová panenka | 600 g |
javorový sirup | 100 ml |
ocet balsamico | 3 lžíce |
hořčice | 1 lžíce |
olej | 4 lžíce |
sůl | 4 špetky |
mletý pepř | 4 špetky |
Zelenina: | |
zelenina, kterou máte rádi, v tomtopřípadě růžičková kapusta a baby mrkev | dle chuti |
máslo | kousek |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
med | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
Vepřové medailonky jsou samozřejmě klasika, ale není úprava, jako úprava. Příloha plná zeleniny samo vítězí. Pokud je při ruce čerstvá bylinka, je to dokonalé.
Na pánev nalijte javorový sirup, přidejte ocet a za stálého míchání 10 minut povařte. Odstavte z tepla a vmíchejte hořčici.
Vepřovou panenku nakrájejte na 8 plátků, které lehce naklepejte, osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji plátky masa opečte, z každé strany 3-4 minuty.
K masu přilijte připravenou omáčku, prohřejte a hned podávejte.
Glazovaná zelenina. Zeleninu dle chuti uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme lehce zchladnout. V pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje a zeleninku v opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a med.. chviličku necháme restovat a podáváme...
Podrobné info: