Pažitka
Název:

Vepřové medailonky s glazovanou zeleninou


Vepřové medailonky s glazovanou zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka600 g
javorový sirup100 ml
ocet balsamico3 lžíce
hořčice1 lžíce
olej4 lžíce
sůl4 špetky
mletý pepř4 špetky
Zelenina:
zelenina, kterou máte rádi, v tomtopřípadě růžičková kapusta a baby mrkev dle chuti
máslo kousek
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
med dle chuti
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Vepřové medailonky jsou samozřejmě klasika, ale není úprava, jako úprava. Příloha plná zeleniny samo vítězí. Pokud je při ruce čerstvá bylinka, je to dokonalé.

Na pánev nalijte javorový sirup, přidejte ocet a za stálého míchání 10 minut povařte. Odstavte z tepla a vmíchejte hořčici.
Vepřovou panenku nakrájejte na 8 plátků, které lehce naklepejte, osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji plátky masa opečte, z každé strany 3-4 minuty.
K masu přilijte připravenou omáčku, prohřejte a hned podávejte.

Glazovaná zelenina. Zeleninu dle chuti uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme lehce zchladnout. V pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje a zeleninku v opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a med.. chviličku necháme restovat a podáváme...

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno