Ingredience: | |
vepřové medailonky | 600 g |
pokrájené houby (hříbky) | 2 hrsti |
střední cibule | 1 ks |
smetana 33% | 1 kelímek |
sojová omáčka | dle chuti |
mléko | dle potřeby |
smetana | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Příloha: | |
americké brambory | dle potřeby |
Už dlouhou dobu jsme měli chuť na domácí americké brambory, ale co k tomu? Zapátrala jsem v mrazáku a našla mé mražené "křečkovité" zásoby hříbků. No a už jsem připravovala dobrotu, které prostě nejde odolat - večeře byla na světě. A tady je receptík pro vás.
Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme smažit na pánev s olejem. Ze začátku medailonky pustí vodu, lepší je ji z pánve slít a dát jen na olej, aby se plátky dobře orestovaly.
Když jsou medailonky hotové, vyjmeme je a uložíme na teplé místo. Na výpek vložíme na jemno pokrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Poté přidáme houby (můžete dát i zmražené), zalijeme trochou vody, mléka a smetany, osolíme, opepříme, přidáme sojovku a podusíme, dokud houby nezměknou. Jakmile jsou skoro měkké, přidáme celou smetanu a necháme zredukovat a zahustit.
Medailonky přelijeme na talíři houbovým přelivem a podáváme s opečenými bramborami, americkým bramborem, nebo s přílohou, kterou máme rádi.
Americké brambory
Brambory neloupeme, jen umyjeme a nakrájíme na měsíčky, dáme do keramické formy (nebo na plech), postříkáme olejem a posypeme kořením na americké brambory nebo grilovacím kořením. Pečeme je na 200°C, průběžně promícháme, aby byly ze všech stran dobře opečené.
Podrobné info: