Ingredience: | |
vepřové medailonky | 600 g |
malé žampiony | 2 hrsti |
brambory | 1 kg |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
čerstvé bylinky | dle chuti |
Marináda: | |
olej | 5 lžic |
voda | 5 lžic |
plnotučná hořčice | 2 lžíce |
sojová omáčka | 2 lžíce |
rajský protlak | 2 lžíce |
kečup | 2 lžíce |
sušený česnek | 1 lžička |
sušený tymián | 1 lžička |
mletý pepř | 1/2 lžičky |
rozmarýn | 1/2 lžičky |
Hezké slunečné úterý přeji! Dnes mám pro Vás tip na rychlou, voňavou véču z jednoho pekáčku. Tyto recepty jsou nejlepší na "všední dny", tedy ty pracovní, kdy člověk nemá čas stát dlouho u plotny.... Prostě přijít z práce, vložit vše do pekáčku a "je hotovo".
Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme nakrájené, umyté brambory na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přikryté. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150-200ml) a promícháme. Poté dopečeme asi 10 minut ještě přikryté, promícháme a odkryté necháme cca 30 minut dopéci.
Podrobné info: