Pažitka
Název:

Vepřové medailonky s žampiony a bylinkami


Vepřové medailonky s žampiony a bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
vepřové medailonky600 g
malé žampiony2 hrsti
brambory1 kg
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
čerstvé bylinky dle chuti
Marináda:
olej5 lžic
voda5 lžic
plnotučná hořčice2 lžíce
sojová omáčka2 lžíce
rajský protlak2 lžíce
kečup2 lžíce
sušený česnek1 lžička
sušený tymián1 lžička
mletý pepř1/2 lžičky
rozmarýn1/2 lžičky
Postup přípravy:

Hezké slunečné úterý přeji! Dnes mám pro Vás tip na rychlou, voňavou véču z jednoho pekáčku. Tyto recepty jsou nejlepší na "všední dny", tedy ty pracovní, kdy člověk nemá čas stát dlouho u plotny.... Prostě přijít z práce, vložit vše do pekáčku a "je hotovo".

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme nakrájené, umyté brambory na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přikryté. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150-200ml) a promícháme. Poté dopečeme asi 10 minut ještě přikryté, promícháme a odkryté necháme cca 30 minut dopéci.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno