Pažitka
Název:

Vepřové medailonky z panenky a třešňový dip


Vepřové medailonky z panenky a třešňový dip


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka1 kg
hranolky1 kg
třešně1 hrnek
olivový olej trochu
chilli špetka
pepř špetka
červené víno125 - 150 ml
cukr2 - 3 lžíce
menší cuketa1 ks
rozmarýn na ozdobu
Postup přípravy:

Jako příloha se skvěle hodí například hranolky....

Panenku si očistíme a nakrájíme asi na 2,5-3cm plátky. Osolíme, opepříme a lehce naklepeme (naklepeme jen pěstí lehounce). Panenku si dáme na vroubkovanou pánev s olivovým olejem a opečeme z obou stran pěkně do zlatova.
Třešňový dip připravíme tak, že si opláchneme třešně a vypeckujeme. Dáme si třešně restovat na pánvičku s olivovým olejem, přidáme chilli, pepř a podlijeme červeným vínem. Pak přidáme cukr, každý podle chuti. Vaříme, až máme třešničky krásně měkoučké. Lehce promixujeme, ale opravdu jen lehce.
Cuketu si nakrájíme asi na 1 cm plátky a vykrojíme si vnitřek. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Do takto orestovaných cuket si dáme třešňový dip.
Příloha hranolky a na ozdobu rozmarýn.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno