Ingredience: | |
vepřová panenka | 1 kg |
hranolky | 1 kg |
třešně | 1 hrnek |
olivový olej | trochu |
chilli | špetka |
pepř | špetka |
červené víno | 125 - 150 ml |
cukr | 2 - 3 lžíce |
menší cuketa | 1 ks |
rozmarýn | na ozdobu |
Jako příloha se skvěle hodí například hranolky....
Panenku si očistíme a nakrájíme asi na 2,5-3cm plátky. Osolíme, opepříme a lehce naklepeme (naklepeme jen pěstí lehounce). Panenku si dáme na vroubkovanou pánev s olivovým olejem a opečeme z obou stran pěkně do zlatova.
Třešňový dip připravíme tak, že si opláchneme třešně a vypeckujeme. Dáme si třešně restovat na pánvičku s olivovým olejem, přidáme chilli, pepř a podlijeme červeným vínem. Pak přidáme cukr, každý podle chuti. Vaříme, až máme třešničky krásně měkoučké. Lehce promixujeme, ale opravdu jen lehce.
Cuketu si nakrájíme asi na 1 cm plátky a vykrojíme si vnitřek. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Do takto orestovaných cuket si dáme třešňový dip.
Příloha hranolky a na ozdobu rozmarýn.