Pažitka
Název:

Vepřové na bylinkách s cizrnou


Vepřové na bylinkách s cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta (oříšek)1 kg
cizrna (Bonduelle)1 konzerva
směs bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, tymián) dle chuti
cibule1 ks
vepřové sádlo trochu
hrubozrnná sůl dle chuti
pažitka hrst
olivový olej trochu
pepř špetka
hladká mouka1 lžíce
vývar0,5 l
Postup přípravy:

Cizrna vařená, pražená na pomazánku, ale i pod maso je moc fajn.

Vepřové maso nakrájíme na kostky. Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu. Lehce zakápneme olivovým olejem. Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut. Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s najemno nakrájenou cibulí. Opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce opékat. Poté podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut. Poté co je maso měkké, lehce zahustíme lžíci hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a necháme společně s masem a přidanou cizrnou s konzervy provařit na mírném plameni 10 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno