Pažitka
Název:

Vepřové na paprice s hlívou ústřičnou


Vepřové na paprice s hlívou ústřičnou


Ingredience:
Ingredience:
Postup přípravy:

Když jsem byla dnes ve školce a četla jídelníček, dostala jsem hroznou chuť na vepřové na paprice, které měly děti včera. Naše cácorka přišla s pobryndaným tričkem, že prý chtěla vylízat talíř a ten ji pokecal. Ve školce k tomu měli knedlíky, my si dali těstovinky, i když takový čerstvý a nadýchaný knedlíček, by teda nebyl vůbec špatný!

V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Když chytí cibule barvu do hněda, přidejte pokrájenou hlívu a společně restujte. Pak maso na větší kostky. Nechte zatáhnout, občas promíchejte. Přisypte sladkou papriku vločky, osolte, opepřete a podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené. Nechte dusit pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Tak půl hodiny. Odeberte si asi jednu naběračku omáčky do misky, nechte zchladnout. Do misky přidejte zakysanou smetanu a metličkou ji zamíchejte, aby se netvořily hrudky. Obsah misky postupně přilévejte do hrnce s omáčkou a míchejte. Vypněte sporák a přidejte plátek másla a citronovou šťávu. Zamíchejte a je hotovo!

Servírujte s těstovinami nebo knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:

    zavřít okno