Ingredience: | |
vepřové maso (plecko) | 500 g |
velká kapie | 1 ks |
cibule | 1 ks |
pórek | 15 cm |
drcený kmín | dle chuti |
sušený česnek | dle chuti |
bramborový škrob | dle potřeby |
protlak | 1 lžíce |
masový vývar | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
hladkolistá petržel | dle chuti |
chilli | dle chuti |
Hodně masa, hodně zeleniny, k tomu ne příliš hustá omáčka a rychlý oběd je na světě. My jsme tuto směs poobědvali s jáhly, které se k tomu velice hodily.
Maso si připravte den předem. Nakrájejte ho na nudličky, ochuťte ho solí, pepřem, sušeným česnekem a drceným kmínem. Nechce odpočinout v lednici.
Oloupanou cibuli překrojte na půl a nakrájejte na plátky, stejně tak nakrájejte i kapii s pórkem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a nechte restovat cibuli, když zesklovatí, přidejte maso. Když se maso zatáhne a chytne barvu, přidejte kapii a pórek. Nechte společně chvíli orestovat a podlijte masovým vývarem, zhruba do půlky masové směsi, přidejte protlak, jen tak na barvu. V mističce si rozmíchejte trošku vody asi se dvěma lžícemi bramborového škrobu. Za stálého míchání vlévejte do vařící omáčky. Přilévejte po troškách, abyste to nepřehnali a neměli z toho kaši. Nechte minutku provařit a je hotovo. Při servírování ochuťte nasekanou petrželkou.
Servírujte s rýží, jáhly, hranolky nebo bulgurem.
TIP: Pokud máte rádi více česneku, nebojte se ho nakrájet na plátky a přidat před koncem k omáčce, stejně tak chilli papričky.
Podrobné info: