Pažitka
Název:

Vepřové nudličky Piri piri


Vepřové nudličky Piri piri


Ingredience:
Ingredience:
vepřová krkovice2 plátky
anglická slanina150 g
středně velká cibule2 ks
koření piri piri2 lžičky
med1 lžíce
česnek (dle chuti)2 - 4 stroužky
sojová omáčka dle chuti
olej trochu
Postup přípravy:

K restovaným nudličkám se skvěle hodí například zeleninová rýže.

Maso naklepeme a nakrájíme na nudličky. V misce si smícháme piri piri, med, česnek, sojovku a olej. Maso do marinády pořádně zamícháme a necháme několik hodin odležet - nejlépe přes noc. Druhý den si orestujeme slaninu nakrájenou na nudličky a na cibuli nakrájenou na půlkolečka. Poté přidáme maso i s marinádou a opékáme, dokud není maso krásně měkké.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno