Ingredience: | |
vepřová kýta | 750 g |
středně velká cuketa | 1 ks |
fenykl | 1/2 ks |
suché bílé víno | 50 ml |
česnek | 1 stroužek |
hrubozrnná hořčice | 2 lžičky |
smetana ke šlehání | 100 ml |
České Ghíčko | dle cpotřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Po dlouhé době jsem koupila vepřové maso a přemýšlela jsem, jak bychom si na něm nejvíc pochutnali. Pak jsem otevřela ledničku a uviděla půlku fenyklu a cuketu, která už potřebovala nutně zpracovat. K tomu otevřená láhev vína. No, některé recepty se zkrátka tvoří úplně sami (smích).
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osolíme, opepříme. Na pánvi si rozpustíme ghíčko a zprudka na něm zatáhneme maso. Cuketu (bez středové části) a fenykl si nakrájíme na nudličky. Maso vyndáme z pánve a na výpeku osmahneme zeleninu dozlatova. Pak přilijeme víno a necháme chvíli odpařit alkohol. Prolisujeme stroužek česneku, přidáme hořčici, vrátíme maso a podlijeme vodou. Přikryjeme poklicí a necháme dusit do změknutí masa. Na závěr zjemníme smetanou a podle chuti dosolíme. Můžeme podávat třeba s rýží.
Podrobné info: