Pažitka
Název:

Vepřové nudličky s cuketou a fenyklem v hořčičné omáčce


Vepřové nudličky s cuketou a fenyklem v hořčičné omáčce


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta750 g
středně velká cuketa1 ks
fenykl1/2 ks
suché bílé víno50 ml
česnek1 stroužek
hrubozrnná hořčice2 lžičky
smetana ke šlehání100 ml
České Ghíčko dle cpotřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Po dlouhé době jsem koupila vepřové maso a přemýšlela jsem, jak bychom si na něm nejvíc pochutnali. Pak jsem otevřela ledničku a uviděla půlku fenyklu a cuketu, která už potřebovala nutně zpracovat. K tomu otevřená láhev vína. No, některé recepty se zkrátka tvoří úplně sami (smích).

Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osolíme, opepříme. Na pánvi si rozpustíme ghíčko a zprudka na něm zatáhneme maso. Cuketu (bez středové části) a fenykl si nakrájíme na nudličky. Maso vyndáme z pánve a na výpeku osmahneme zeleninu dozlatova. Pak přilijeme víno a necháme chvíli odpařit alkohol. Prolisujeme stroužek česneku, přidáme hořčici, vrátíme maso a podlijeme vodou. Přikryjeme poklicí a necháme dusit do změknutí masa. Na závěr zjemníme smetanou a podle chuti dosolíme. Můžeme podávat třeba s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno