Pažitka
Název:

Vepřové palce s jemnou omáčkou


Vepřové palce s jemnou omáčkou


Ingredience:
vepřový palec3 ks
olivový olej50 ml
rozmarýn1 větvička
tymián pár snítek
hrubá sůl špetka
čerstvě nahrubo drcený pepř šetka
Omáčka:
mascarpone250 g
mléko2 - 3 lžíce
mozzarella100 g
niva100 g
nahrubo nasekané vlašské ořechy hrst
citronová šťáva1 lžíce
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.
Mezitím si připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarellu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.

Maso zprudka orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 st. a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut "vydýchat". Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu. 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno