Ingredience: | |
vepřová žebra | dle potřeby |
med | dle chuti |
mořská sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
mleté chilli | dle chuti |
pita chleba | dle potřeby |
rajčata | dle chuti |
ledový salát | dle chuti |
cibule | dle chuti |
ředkvičky | dle chuti |
holandský jogurt | dle potřeby |
česnek | dle chuti |
To je tak, když vám zbyde od sobotního oběda pečené maso... Nám konkrétně zbyla pečená žebra a tak jsme přemýšleli, na jaký způsob si je dáme následující den k obědu. Nakonec vyhrála verze "něco jako gyros" a žebra jsme obrali a vychutnali si je v pita chlebu spolu se zeleninou a česnekovým dresingem.
1. Žebra namarinujeme - lehce potřeme medem, poté je osolíme, opepříme, okořeníme mletým chilli. Několik hodin necháme maso odpočívat v lednici, aby se proleželo s kořením.
2. Poté žebra pečeme cca 60 minut na 160 stupňů. Poté z nich obereme maso, které budeme vkládat do pita chlebu.
3. V misce si promícháme jogurt s troškou soli a prolisovaným česnekem dle vaší chuti.
4. Nakrájíme si zeleninu na tenká kolečka, v případě salátu na tenké nudličky a postupně ji vložíme do pita chlebu. (rajčata, ředkvičky, cibule, ledový salát - nebo jinou zeleninu, kterou máte rádi)
5. Na zeleninu pomocí lžičky nandáme česnekový dresink a jako poslední přidáme do pita chlebu teplé maso, které jsme obrali z upečených žeber.
Podrobné info: