Pažitka
Název:

Vepřové pečené maso v pita chlebu


Vepřové pečené maso v pita chlebu


Ingredience:
Ingredience:
vepřová žebra dle potřeby
med dle chuti
mořská sůl dle chuti
pepř dle chuti
mleté chilli dle chuti
pita chleba dle potřeby
rajčata dle chuti
ledový salát dle chuti
cibule dle chuti
ředkvičky dle chuti
holandský jogurt dle potřeby
česnek dle chuti
Postup přípravy:

To je tak, když vám zbyde od sobotního oběda pečené maso... Nám konkrétně zbyla pečená žebra a tak jsme přemýšleli, na jaký způsob si je dáme následující den k obědu. Nakonec vyhrála verze "něco jako gyros" a žebra jsme obrali a vychutnali si je v pita chlebu spolu se zeleninou a česnekovým dresingem.

1. Žebra namarinujeme - lehce potřeme medem, poté je osolíme, opepříme, okořeníme mletým chilli. Několik hodin necháme maso odpočívat v lednici, aby se proleželo s kořením.

2. Poté žebra pečeme cca 60 minut na 160 stupňů. Poté z nich obereme maso, které budeme vkládat do pita chlebu.

3. V misce si promícháme jogurt s troškou soli a prolisovaným česnekem dle vaší chuti.

4. Nakrájíme si zeleninu na tenká kolečka, v případě salátu na tenké nudličky a postupně ji vložíme do pita chlebu. (rajčata, ředkvičky, cibule, ledový salát - nebo jinou zeleninu, kterou máte rádi)

5. Na zeleninu pomocí lžičky nandáme česnekový dresink a jako poslední přidáme do pita chlebu teplé maso, které jsme obrali z upečených žeber.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno