Pažitka
Název:

Vepřové plátky na rajčatech a paprikách


Vepřové plátky na rajčatech a paprikách


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně4 plátky
velká rajčata8 - 10 ks
paprika2 ks
velká cibule1 ks
česnek2 stroužky
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Rajčata letos plodí jak šílená a já už ani nevím kam je strčit. Takže jsem je vrzla pod maso a vznikla z toho tahle skvělá omáčka bez zahušťování. Omáčka se zahustila totiž samo po rozmixování zeleniny.

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Do hrnce dáme trochu oleje a na jemno pokrájenou cibuli, kterou necháme orestovat do zlatavé barvy. Na cibuli přidáme plátky vepřové pečeně, orestujeme je, přidáme pokrájená rajčata včetně slupky (ta změkne varem a poté ji rozmixujeme), papriky, česnek, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Plátky pečeně dusíme do měkka. Jakmile jsou plátky masa měkké, tak je vyjmeme a omáčku s rajčátky rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Nakonec plátky masa vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží, těstovinami, nebo knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno