Ingredience: | |
vepřová pečeně | 4 plátky |
velká rajčata | 8 - 10 ks |
paprika | 2 ks |
velká cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Rajčata letos plodí jak šílená a já už ani nevím kam je strčit. Takže jsem je vrzla pod maso a vznikla z toho tahle skvělá omáčka bez zahušťování. Omáčka se zahustila totiž samo po rozmixování zeleniny.
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Do hrnce dáme trochu oleje a na jemno pokrájenou cibuli, kterou necháme orestovat do zlatavé barvy. Na cibuli přidáme plátky vepřové pečeně, orestujeme je, přidáme pokrájená rajčata včetně slupky (ta změkne varem a poté ji rozmixujeme), papriky, česnek, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Plátky pečeně dusíme do měkka. Jakmile jsou plátky masa měkké, tak je vyjmeme a omáčku s rajčátky rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Nakonec plátky masa vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží, těstovinami, nebo knedlíkem.
Podrobné info: