Pažitka
Název:

Vepřové ragú na kořenové zelenině, brokolici a pórku


Vepřové ragú na kořenové zelenině, brokolici a pórku


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec600 g
menší brokolice1 ks
olej dle potřeby
sypká paprika špetka
cibule1 ks
mrkev1 ks
celer1/2 ks
petržel1 ks
pórek1/2 ks
tymián dle chuti
bazalka dle chuti
vývar dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Kombinace jakéhokoliv masa a zeleniny nikdy nezklame a moc chutná. Navíc můžete vymyslet spoustu chutných kombinací.

Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme pokrájené maso, posypané špetkou papriky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Maso přendáme na pekáček. K pokrájenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky, vmícháme pokrájenou a očištěnou kořenovou zeleninu, tymián, bazalku, podlijeme vývarem a dusíme v předehřáté troubě doměkka. Na konci dušení přidáme k masu růžičky omyté brokolice. Pokud máme hodně zeleniny, nezahušťujeme ničím. Podáváme s kaší, nebo s rýží, knedlíkem apod.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno