Ingredience: | |
vepřová pečeně | 400 g |
kuřecí prsa | 300 g |
uzené nebo slanina | 100 g |
kvalitní šunka | 4 plátky |
bílky | 2 ks |
kapie | dle chuti |
hořčice | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Špenát: | |
čerstvý špenát | 600 g |
smetana | 100 ml |
sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Knedlíky: | |
starší housky | 15 ks |
slanina | 100 g |
vejce | 5 ks |
čerstvá petržel | hrst |
cibule | 2 ks |
sádlo | 2 lžíce |
mléko | 0,5 l |
Jako příloha se hodí domácí knedlík, ale můžete podávat i s bramboráčky.
Rolky:
Pečeni si nakrájíme na 4x100g plátky a naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme trochou hořčice a položíme šunku. Nádivku rozdělíme na 4 porce a nandáme na pečeni. Zabalíme do úhledných rolek a svážeme provázkem. Dáme dusit na 160 stupňů 1,5hodiny, poté odkryjeme a upečeme do barvy.
Knedlíky:
Na pánvi si na sádle osmažíme cibulku se slaninou a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, přidáme ušlehaný bílek a slaninu s cibulkou. Vytvoříme šišky a zabalíme do folie, kterou pořádně utáhneme a konce zavážeme (klidně můžeme dát i trochu česneku a nastrouhaný muškátový oříšek).
Knedlíky vaříme 20 minut a nezapomeneme folii párkrát propíchnout jehlou nebo párátkem.
Nádivka:
Kuřecí prsíčko rozkutrujeme se solí, pepřem, bílky a smetanou. Přendáme do misky a přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso a kapii.
Špenát:
Čerstvý špenát vložíme do hrnce s trochou sádla, osolíme, opepříme a po minutě zalijeme smetanou, kterou necháme odvařit. (já do něj dávám i česnek)
Podrobné info: