libový vepřový bůček (nebo plecko a bůček) | 1 kg |
česnek | 5 stroužků |
drcený kním | špetka |
celý kmín | špetka |
sůl | dle chuti |
cibule | 5 ks |
sádlo | 2 lžíce |
Ingredience: |
Za takové jídlo vás manžel prostě musí milovat.
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme kmínem a prolisovaným česnekem. Pořádně promneme.
V kastrolu nebo pekáči rozpustíme sádlo a přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli. Sundáme hned z plotýnky, přidáme ochucené maso a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pod poklicí pomalu pečeme hodinu, poté podlijeme malým množstvím vroucí vody. Opět přiklopíme a pečeme dál doměkka další cca dvě hodiny. Pak bez poklice necháme masíčko dodělat na barvu.
Podáváme např. se špenátem a bramborovým knedlíkem.