Pažitka
Název:

Vepřové výpečky


Vepřové výpečky


Ingredience:
libový vepřový bůček (nebo plecko a bůček)1 kg
česnek5 stroužků
drcený kním špetka
celý kmín špetka
sůl dle chuti
cibule5 ks
sádlo2 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Za takové jídlo vás manžel prostě musí milovat.

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme kmínem a prolisovaným česnekem. Pořádně promneme.
V kastrolu nebo pekáči rozpustíme sádlo a přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli. Sundáme hned z plotýnky, přidáme ochucené maso a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pod poklicí pomalu pečeme hodinu, poté podlijeme malým množstvím vroucí vody. Opět přiklopíme a pečeme dál doměkka další cca dvě hodiny. Pak bez poklice necháme masíčko dodělat na barvu.


Podáváme např. se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno