Pažitka
Název:

Vepřové závitky plněné pažitkovo-česnekovou ricottou, sýrovou omáčkou s bramborovo-květákovou kaší


Vepřové závitky plněné pažitkovo-česnekovou ricottou, sýrovou omáčkou s bramborovo-květákovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
vepřový plátek2 ks
ricotta2 lžíce
pažitka nakrájená najemno hrstka
česnek1 stroužek
domácí lučina4 lžíce
kyselé houby2 lžíce
brambory3 ks
mléko dle potřeby
máslo oříšek
květák1 trs
sůl dle chuti
hořčice1 lžička
kmín špetka
Postup přípravy:

Závitky známe na sto způsobů, ale nejdůležitější ingredience je samozřejmě PAŽITKA, že?! Další důležitá ingredience je dobrý sýr, který v omáčce květákovou kaši chuťově pohladí

V první řadě, si naklepeme maso, posolíme a necháme odležet. V mističce smícháme ricottu s pažitkou, solí a prolisovaným česnekem. Lžící vytvarujeme z ricotty nočky a vložíme je do masa. Maso zajistíme buď nití, nebo kovovou špejlí. Maso vložíme do zapékací misky, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 200°C, cca 20 - 25 minut. Maso je hned hotové, je lepší ho hlídat, aby nebylo zbytečně vysušené. Když je maso hotové, vyjmeme ho z trouby, slijeme výpek z masa na pánev a rozpustíme v něm lučinu, přidáme hořčici a kyselé houby, osolíme.

Kaši připravíme jednoduše. Oloupeme brambory. Nakrájíme na kostičky a dáme vařit společně se solí a kmínem, když voda začne vřít, přidáme květák rozdělený na menší růžičky a uvaříme do měkka. 
Slijeme vodu a rozšleháme s máslem a mlékem do husté kaše.

Specifikace:
Tabulkově jsou houby od 3 let, kvůli těžké stravitelnosti, proto je můžeme vynechat a nahradit kyselou chuť například citrónovou šťávou. Tím bude jídlo vhodné od jednoho roku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno