Ingredience: | |
vepřový mozeček | 600 g |
Vahalova slanina | 150 g |
vejce | 4 ks |
větší šalotka | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
uzená paprika | špetka |
olej | dle potřeby |
máslo | na zjemnění |
nové brambory | dle potřeby |
Pravý mozeček jsem dlouho nedělala, většinou spíš jen květákový. Dnes však přišla konečně řada na ten pravý.
Mozeček kuchyňsky upravíme (odblaníme) a najemno nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kousky, cibulku pokrájíme na kostičky. Slaninu orestujeme v hlubší nádobě na rozehřátém oleji, přisypeme nakrájenou cibulku, vše orestujeme a přidáme mozeček, který mícháme, aby se nám nepřichytil. Osolíme, opepříme, přidáme špetku uzené papriky a stále mícháme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. Zamícháme, necháme vejce srazit, přidáme nasekanou pažitku a lžičku másla na zjemnění. Podáváme s novým bramborem.
Podrobné info: