Ingredience: | |
krkovice | 2 plátky |
jemně nakrájené bílé hlávkové zelí | 250 g |
12% smetana | 200 g |
sádlo | 1 lžíce |
drobně nakrájená cibule | 1 ks |
prolisovaný česnek | 1 stroužek |
drcený kmín | 1/4 lžičky |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
vývar nebo voda | na podlití |
Plátek vepřové krkovice na minutku je moc príma bašta, ale dušený na hlávkovém zelí chutná také moc dobře.
Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle.
Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín a cibuli a restujeme 3 minuty. Vložíme nazpět maso, zasypeme zelím a podlijeme vodou, nebo vývarem do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou doměkka cca 35 minut.
Poté maso vytáhneme a zelí ve šťávě rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme česnek, smetanu a provaříme na hustější omáčku.
Plátky masa prohřejeme v omáčce a podáváme s knedlíkem.
Podrobné info: