Pažitka
Název:

Vepřový plátek v zelné omáčce


Vepřový plátek v zelné omáčce


Ingredience:
Ingredience:
krkovice2 plátky
jemně nakrájené bílé hlávkové zelí250 g
12% smetana200 g
sádlo1 lžíce
drobně nakrájená cibule1 ks
prolisovaný česnek1 stroužek
drcený kmín1/4 lžičky
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
vývar nebo voda na podlití
Postup přípravy:

Plátek vepřové krkovice na minutku je moc príma bašta, ale dušený na hlávkovém zelí chutná také moc dobře.

Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle.

Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín a cibuli a restujeme 3 minuty. Vložíme nazpět maso, zasypeme zelím a podlijeme vodou, nebo vývarem do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou doměkka cca 35 minut. 

Poté maso vytáhneme a zelí ve šťávě rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme česnek, smetanu a provaříme na hustější omáčku.

Plátky masa prohřejeme v omáčce a podáváme s knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno