Pažitka
Název:

Vepřový řízek Ondráš


Vepřový řízek Ondráš


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso na řízek (nejlépe pečeně)2 plátky
středně velké brambory8 ks
vejce1 ks
česnek4 stroužky
sůl1 - 2 lžičky
polohrubá mouka1 - 2 lžíce
pepř špetka
majoránka hrstka
Postup přípravy:

Na českou řízkovou klasiku u nás doma příliš nejsme, proto když už se rozhodnu dělat řízek, volím tuto variantu. Jídlo i s přílohou v jednom – které kuchařce by se to nelíbilo? 

Vepřové maso naklepeme natenko, osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Mezi tím si připravíme klasické bramborákové těsto (strouhaný brambor, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránka, hladká mouka, vejce). Na rozpálenou pánev dáme tenkou vrstvu bramborákového těsta, položíme na ni maso a opět přikryjeme vrstvou těsta. Smažíme pozvolna, aby se bramborák nepřipálil a maso pod ním se propeklo. Kdo si na vepřové netroufá, může použít kuřecí nebo krůtí maso, které je taktéž moc dobré.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno