Pažitka
Název:

Vepřový vývar


Vepřový vývar


Ingredience:
Ingredience:
vepřové koleno, nebo vepřové nožičky dle potřeby
mrkev dle chuti
celer dle chuti
petržel dle chuti
cibule dle chuti
bobkový list1 ks
nové koření3 kuličky
celý pepř5 kuliček
kroupy, nebo krupky dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Při pondělku to vypadá na polévku. Když vepřový vývar, tak samosebou nesmí chybět i ovar.

Den předem si namočíme kroupy. Druhý den je uvaříme v osolené vodě do měkka. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, ale mohou výt i vepřové nožičky, osolíme a vaříme do změknutí. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě s kořením v čajovém vajíčku (bobkový list, nové koření a celý pepř).
Jakmile máme uvařené koleno, tak jej vyjmeme, část masa okrájíme do polévky a zbývající část si ponecháme třeba k večeři s křenem a hořčicí.
Do vývaru z kolene přidáme uvařené kroupy, zeleninu včetně kořeněného vývaru a kroupy. Polévku máme připravenou k servírování.

VENDY TIP! Tuto polévku dělám vždy, když máme chuť na OVAR. Protože masa do polévky využiji jen trochu, tak zbývající maso třeba k večeři s křenem a hořčicí. A samosebou nesmí chybě čerstvý chlebík!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno