Ingredience: | |
morková kost | 2 - 3 ks |
hovězí oháňka | 500 g |
skořice | 1 svitek |
cibule | 1/2 ks |
badyán | 5 hvězdiček |
kardamon | 3 - 4 tobolky |
hovězí kližka | 500 g |
hovězí plec | 500 g |
rýžové nudle | dle potřeby |
koriandr | 1 svazek |
jarní cibulka | 4 ks |
červená cibule na plátky | 1 - 2 ks |
klíčky mungo | |
chilli paprička nasekaná nadrobno | 2 - 3 ks |
limetka na klínky | 1 ks |
Barevná a voňavá polévka....
Připravíme si suroviny a jdeme na to...
Kosti vložte do hrnce, zalijte cca pěti litry studené vody, přiveďte k varu. Slijte, kosti omyjte a přidejte ke kostem i oháňku. Pokud se objeví stejná tmavá pěna, postup zopakujte, když ne, ztlumte plamen a sbírejte světlou pěnu.
Koření spolu s rozpůlenou cibulí nasucho osmažte. Do té doby, než bude cibule na řezu hnědá (cibule dáme obě poloviny) .
Poté, co máme z vývaru staženou veškerou pěnu vložíme do hrne opražené koření s cibulí pokrájenou kližkou a 2 lžícemi soli. Vývar táhneme 5-6 hodin. Dle nutnosti doléváme vodu.
Kližku vařte dle velikosti 2-3 hodiny, poté vyjměte a nechte vychladnout. Vývar dochutíme rybí omáčkou.
Hovězí plec nakrájejte na co nejtenčí plátky (je dobré dát maso na cca 2 hodiny do mrazáku).
Jarní cibulku nakrájejte tak, aby její bílá část byla na proužky a zelená na kolečka.
Připravíme si i limetku na klínky, chilli nadrobno, mungo výhonky, červenou cibuli na tenké plátky, nasekáme koriandr.
Rýžové nudle naložíme na jednu hodinu do studené vody.
Poté je 30 vteřin povaříme ve vroucí vodě.
Do hlubší mísy vložíme nudle, na ně maso, koriandr, jarní cibulku, červenou cibuli a mungo. Vše zalijte vřelým vývarem, Dochutíme limetkou, rybí omáčkou chilli.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!
Podrobné info: