Název:Vietnamský banánový dort s rumovým pyré
Ingredience:
Ingredience: |
vejce | 7 ks |
kondenzované mléko | 1 balení |
kokosové mléko | 1/4 šálku |
vietnamská skořice | 1/2 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžíce |
rozehřáté máslo | 1 šálek |
hladká mouka | 1 a 1/2 šálku |
gran cukr | 1/4 šálku |
banány | 5 ks |
Rumové pyré: |
máslo | 1/4 ks |
hnědý cukr | 1/2 šálku |
kvalitní rum | 1/2 šálku |
vanilkový etrakt | 1 lžíce |
sůl | špetka |
Postup přípravy:Dorty nepeču. Vlastně vůbec nic sladkého. Musela jsem však vzít pečení na milost, a připravila jsem dort pro první Navařeno. Příjemně mě překvapil, a tak u pečení již zůstanu.
Recept mi poradila má kamarádka z Londýna, které momentálně žije v Miami. Recept je od její vietnamské maminky. Je lehký a nepřeslazený. Rozhodně stojí za zkoušku.
Předehřejte
troubu na 220 C. Vymažte formu na dort a dejte stranou.
V míse smíchejte nakrájené banány s krystalovým cukrem, dobře promíchejte
V další míse ušlehejte vejce se slazeným kondenzovaným mlékem, kokosovým mlékem, skořicí, vanilkou a máslem. Pomocí metly míchejte a přidávejte mouku. Banány přidejte nakonec.
Nalijte banánové těsto do připravené formy.
Pečte 40 minut, jestli je dort již upečený vám pomůže test s propíchnutím špejlí (až nebude mít na sobě těsto, dort je hotový). Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
Ve středně velkém hrnci na mírné teplotě rozehřejte máslo. Přimíchejte cukr a nechte vařit několik minut. Dejte z plotny a přidejte šlehačku, vanilkový extrakt, rum, sůl. Metlou rozmíchejte. Podáváme teplé. Dort si však můžete vychutnat i studený.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno