Pažitka
Název:

Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí a strouhanými brambory


Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí a strouhanými brambory


Ingredience:
Ingredience:
vinná klobása500 g
větší brambory6 ks
zakysaná smetana5 lžic
hrubozrnná hořčice3 lžičky
čerstvě mletý pepř špetka
cibule nakrájené na plátky2 ks
sůl dle chuti
olej2 lžíce
Postup přípravy:

Jaro je tu s plnou parádou, a tak by byla škoda trávit v kuchyni celé hodiny. Proto jsem pro vás vymyslela rychlodobrotu, která se peče skoro sama.A navíc si vystačíte s jedním kouskem nádobí.

Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule. Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190°C.

Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu. V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme. Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě asi 20 - 30 minut. Ke konci můžeme pustit vrchní gril. Podáváme se zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno