Pažitka
Název:

Višňová třená bublanina


Višňová třená bublanina


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
cukr krupice140 g
změklé máslo140 g
mléko250 ml
celá vejce2 ks
kypřící prášek do pečiva špetka
višně dle potřeby
Postup přípravy:

Léto je plné ovoce a zeleniny, takže je vlastně pořád co dělat - zavařovat, dělat marmelády, džemy, vařit a nebo péci... Aktuálně u nás doma VIŠŇUJEME. Tak dnes u nás k nedělní kávičce višňová třená bublanina. Přeji vám pohodovou slunečnou neděli.

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mléko, změklé máslo, špetku prášku do pečiva a postupně přidáváme mouku. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto pomocí stěrky hezky rozetřeme a naklademe višně. Pečeme při 180°C asi 25 minut. Nakonec zlehka posypeme moučkovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno