Ingredience: | |
višně | 1 kg |
voda | 250 ml |
cukr krystal | 500 g |
kyselina citronová | 1 lžička |
Gelfix 2:1 | 2 balíčky |
Jak jsem vám již psala u nás "VIŠŇUJEME". Tak jsem včera večer vařila višňový džem, který je naprosto luxusní záležitost. Má jen jedinou nevýhodu a to je ta, že višně neskutečně barví, takže vypeckovávat se musí jedině v rukavicích...
Vypeckované višně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citronovou. Pak je necháme cca 40 minut provařit a částečně rozvařit. Poté přidáme 400g cukru a za stálého míchání necháme rozpustit. Nakonec přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Gelfixem, který přidáme pomalu a přivedeme zase k varu. Provaříme zhruba 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic. Z tohoto množství jsem měla 8 malých skleniček od přesnídávky, nebo 5 větších.
Podrobné info: