Ingredience: | |
čerstvé višně | 1 kg |
cukr krystal | 500 g |
voda | 250 ml |
kyselina citronová | 1 lžička |
Gelfix 2:1 | 2 balíčky |
Miluji toustík s máslem a domácím višňovým džemem je TOP. Tak si ho nyní musíme připravit a udělat si tzv. křečkovité zásoby na zimu. Tady je ode mě receptík.
Vypeckované višně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citronovou.
Pak je necháme cca 40 minut provařit a částečně rozvařit.
Poté přidáme 400g cukru a za stálého míchání necháme rozpustit.
Nakonec přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Gelfixem, který přidáme pomalu a přivedeme zase k varu.
Provaříme zhruba 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic.
Z tohoto množství jsem měla 8 malých skleniček od přesnídávky, nebo 5 větších.